مسابقات رباتیک و هوش مصنوعی؛ جنگ آینده‌سازان جوان


در دنیای پرسرعت فناوری و نوآوری، رباتیک به یکی از جذاب‌ترین و پیشروترین عرصه‌های علمی تبدیل شده است.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : در دنیای پرسرعت فناوری و نوآوری، رباتیک به یکی از جذاب‌ترین و پیشروترین عرصه‌های علمی تبدیل شده است.

در ادامه گفت‌وگوی خبرنگار علم و فناوری را با سرپرست تیم رباتیک اعزامی به مسابقات فیراکاپ را از نظر می‌گذرانید تا از چالش‌ها، دستاوردها و چشم‌اندازهای این تیم در مسابقات ملی و بین‌المللی بگوییم. از ایده‌پردازی تا ساخت ربات‌های هوشمند، چه مراحلی طی شده است؟ نقش این تیم در توسعه فناوری‌های آینده چیست؟ در این گفت‌وگوی اختصاصی، پاسخ این پرسش‌ها و بیشتر را جویا می‌شویم. با ما همراه باشید.

علم‌وفناوری: لطفا خودتان را معرفی کنید و بفرمایید از چه سالی تیم شما در زمینه رباتیک فعالیت خود را شروع کرد.

مژده تواناراد، سرپرست و ناظر کلیه مراکز کانون پرورش فکری استان یزد و مدرس بخش مکانیک مراکز یزد و نماینده تام الاختیار شرکت فناوران صنعت رباتیک در مراکز کانون هستم. از سال ۱۳۹۴ فعالیت خود را در زمینه رباتیک در مراکز کانون آغاز کردم و همچنان با علاقه و انگیزه در خدمت عزیزان هستم.

مسابقات رباتیک و هوش مصنوعی؛ جنگ آینده‌سازان جوان

رباتیک علمی است که از سه علم مجزای مکانیک، الکترونیک و برنامه‌نویسی تشکیل شده است. با وجود اینکه رشته تخصصی و تحصیلی خودم الکترونیک است منتها به بخش مکانیک علاقه وافری دارم و در این زمینه به صورت حرفه‌ای فعالیت می‌کنم.

علم‌وفناوری: از مسابقات فیراکاپ بگویید.

هر ساله مسابقات متعددی برای بچه‌ها در نظر گرفته می شود و ما به آنها جهت آمادگی‌سازی و شرکت در مسابقات متعدد کمک می کنیم تا هم به تجربیات خود اضافه کنند و هم با توجه به مهارت‌هایی که یاد گرفتند بتوانند خود را محک بزنند و در نتیجه علاقه و انگیزه‌شان برای ادامه راه افزایش پیدا کند.

امسال برای مسابقات فیراکاپ، مسابقات بین‌المللی فیراکاپ که انتخابی کره جنوبی است، بچه‌ها آماده می شوند که در دو تا لیگ DRC به معنای امداد و مدیریت بحران و نمایش آزاد حضور پیدا خواهیم کرد که امیدوار هستم نتیجه تلاششون را ببینند.

بچه‌ها در ایام عید هم تعطیلی نشناختند و با تلاش و پشتکارشان فعالیتشان را پیش می‌برند و امیدوارم که در این عرصه هم موفق باشند.

علم‌وفناوری: بچه‌هایی که در تیم هستند چه رنج سنی هستند.

عزیزانی که برای این دوره از مسابقات آماده می شوند از رنج سنی خیلی پایین، 6 تا 7 سال رباتیک رو آغاز کردند و الان که کلاس دهم، یازدهم و دوازدهم هستند، همچنان در خدمتشان هستیم و با علاقه پیش میروند.

سال گذشته در مسابقات ایران اپن که انتخابی هلند بود شرکت کردیم و خدا رو شکر با همت بچه‌ها توانستیم مقام اول سوپر تیم لیگ امدادگر مسیریاب رو کسب کنیم. ولی به خاطر نداشتن اسپانسر و بالا بودن هزینه‌ها و زمان کمی که بین مسابقات داخلی و خارجی بود نتوانستیم که بچه‌ها را به این دوره از مسابقات اعزام کنیم. امسال هم امیدوار هستیم که بتوانند نتیجه زحمات و تلاششان را ببینند.

هر ساله در مسابقات استانی و کشوری که بچه‌ها حتماً حضور پیدا می‌کنند با تیم‌های بالا که حدوداً از 110، 120 تا تیم تا 145 تیم داریم از استانی است و مقام اول جنگجوی لیگ‌های دبیرستان و دبستان اول تا سوم همیشه تقریباً برای بچه‌های استان یزد بوده و در این عرصه واقعاً خیلی خوب عمل کردند و مهارت خاص و ویژه‌ای دارند.

علم‌وفناوری: مسابقات فیراکاپ چه زمانی برگزار می‌شود.

اعضای نوجوان کانون پرورش فکری یزد در قالب دو تیم «ربو ویتا» برای شرکت در لیگ نمایش آزاد و «پارس تکنو» در لیگ DRC ( امداد و مدیریت بحران)، از شهریور ۱۴۰۳ طراحی و ساخت ربات‌های خود را آغاز کردند.

دوازدهمین دوره مسابقات بین‌المللی فیراکاپ آزاد ایران از ۲۶ تا ۲۹ فروردین ۱۴۰۴ در تهران برگزار خواهد شد تا برگزیدگان این رقابت‌ها جواز حضور در سی‌امین دوره مسابقات جهانی رباتیک و هوش مصنوعی فیرا را که مرداد ۱۴۰۴ در کشور کره جنوبی برگزار می‌شود، کسب کنند.

فیرا یا فدراسیون جهانی رباتیک و هوش مصنوعی، نهادی سازمان یافته، جهت ایجاد عرصه‌ای برای به چالش کشیدن نسل جوان و محققان در زمینه ربات­‌های متحرک خودمختار و همچنین زمینه‌سازی برای ایجاد جامعه و صنعتی هوشمند را فراهم می‌کند.

گفت‌وگو از ندا دهقانی‌زاده

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *